Nemzeti vészhelyzet van Hondurasban. Miközben Figueroa, Georgie Welcome, "Rambo" de Leon, és a többiek arra készülnek, hogy történelmet írjanak, Agatha kérés nélkül alakítja az ország sorsát. A Csendes-óceáni hurrikán-szezonban elsőként nevet kapó vihar a hétvégén a guatemalai partokon csapott le a szárazföldre, és úgy vonult át a térségen, mint Ricky Martin a Közép-amerikai turnéján. A hátsó bejáratot használta, lecsapott, aztán ment is tovább.

(fotó: Rafael Ochoa)

A köztársasági elnök, Porfirio Lobo Sosa a tévében jelentette be a vészhelyzetet, ami nem is feltétlenül a brutális esőzések, hanem az azokat követő áradások miatt necces. A fővárost kettészelő Choluteca folyón például híd tűnt el a megáradt folyóban. A hivatalos tájékoztatások szerint eddig négy ember halt meg, és több mint kétezer catrachót kellett evakuálni. Egyes körzetekben a közúti közlekedés is lehetetlenné vált, három nagyvárosban az oktatást is felfüggesztették.

(fotó: Rafael Ochoa)

A kormány az ENSZ, a G-16-ok, és a segélyszervezetek támogatásában egyaránt bízik, "Lobo" tévébeszéde végén azt kérte, Isten legyen irgalmas Hondurashoz.

Szurkoljatok nekik a vébén is, rájuk fér!

Szólj hozzá!

Címkék: bréking honduras

A bejegyzés trackback címe:

https://loscatrachos.blog.hu/api/trackback/id/tr672043923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása