504

2010.04.30. 16:54 nathanp

ez Honduras hívószáma, ami legfeljebb akkor válik érdekessé, amikor egy régi haverod vagy a félhülye unokatestvéred a Toncontín Aeropuertóról egyenesen a sittre kerül, és a te csajod beszél spanyolul.

Persze egy szurkolói blogon nem riogatunk senkit a közép-amerikai átlagnál jóval gyakrabban ropogó gépfegyverekkel, a drogbűnözésből élő bandák kíméletlenségével, meg az elcseszett, reménytelen szegénységgel, legfeljebb egy sztori erejéig, hogy képbe kerüljetek.

Április 10-én éjszaka egy L200-platónyi bandaarc rendőrnek öltözve rátört a rivális Mara csapat békésen Catanozó embereire, hogy akkor talán mégis játsszanak Activityt közösen, a vége kilenc halott lett - hét férfi, két nő ("Juanita, összetett szó, mutatom az elejét, hat pontos, figyelj, bámm!"). Tegucigalpában így megy a társasozás. Egyes források szerint az országban az elmúlt öt évben 21000 ember halt meg hasonló Ki nevet a végén brutál edisönözés közben.

Az ország normálisabb fele viszont kedves, vidám, vendégszerető népség, mint a karibi emberek általában, az élet is kevésbé lehet stresszes a 600 km-es playa mentén, vagy a Las Islas de la Bahia-ként ismert szigetcsoport valamelyik festői szigetén álló házikóban. Igaz, hogy ott meg eséllyel a természet terrorizál - 1998-ban a Mitch hurrikán a szigeteket, köztük Guanaját is nullára gyakta -, de ki ne szeretne egy ideig olyan helyen élni, ahol az évi középhőmérséklet 25 fok, ebédszünetben is simán lehet egy jót búvárkodni, ráadásul az egyetlen városszerű képződmény egy korallzátonyra szórt házrengeteg autók, sőt utcák nélkül? Dzsanga is biztosan van dögivel.

 

 Mint a latinók általában, a catrachók élnek-halnak a fociért, a fiatalok (U20) nekünk is megmutatták, hogy van bennük espíritu, de ezt a részt hagyom is, Tibor viszi a blog sportszakmai oldalát. Én pedig majd okosítok arról, hogy miért kerül a legtöbb hondurasi kajába kókusztej, miért szopás a gyapotszedés és hol érdemes egy hétig luxusmódra faszt verni meg Banana mama koktélt szürcsölni. Lehet, hogy lesznek a tegucigalpai aszfaltra fröccsent agydarabkás sztorik is, de csak módjával.

Hiszen a foci maga a szeretet, a béke, és egy marék szotyi. És a La Bicolor, tűzön-vizen át!

 

4 komment

Címkék: emberek háttér honduras

A bejegyzés trackback címe:

https://loscatrachos.blog.hu/api/trackback/id/tr161964320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.04.30. 21:00:37

Nagyon nagy a blog. Sok sikert kívánok! Én biztos olvasni fogom.

McBright 2010.05.01. 08:39:33

Sajnos a szívem az Abteilung Kraut-é. De másodiknak odateszem őket.

Mr.Brooks 2010.05.01. 12:40:52

Dezső kinek szurkol?

korlat 2010.05.12. 00:58:42

@Mr.Brooks: ez egy kurvajó kérdés:D
válasz kell nathamp!:D
süti beállítások módosítása