VB csoport - Chile

2010.05.05. 13:49 IzomTibi

Itt az idő, hogy megismerkedjünk azokkal, akiket le kell gyakniuk a mi derék hondurasziainknak ahhoz, hogy továbbmenve a csoportból megcélozzák a trófeát, és a mezükre egy kis arany csillagocskát szerezzenek. Honduras az utolsó, H jelű csoportba került, Chile, Spanyolország, és az egzotikus Svájc társaságába. Sorrendben első ismerkedési estünket Chilébe szerveztük, ami nem ismeretlen nekünk, magyaroknak, ha másnak nem Torgyándoktornak, a magyar mezőgazdaság Uri Gellerének köszönhetően, aki világbajnok ötletének köszönhetően majdnem fellendítette a hazánk és Chile közötti az addig, és azóta sem létező cseresznyekereskedelmet. Az ötlet egyébként felettébb logikus: amikor Magyarországon érik a cseresznye, akkor viszont Chilében nem, és fordítva. Személy szerint csak azt nem értem, hogy egy ilyen éleslátású tapasztalt államférfi, aki egyébként a Ferencvárosi Torna Club megmentője is volt, épp utóbbi tevékenységével összegüfüggésben miért nem figyelt fel arra az összefüggésre, hogy amikor Chilében születnek labdarúgók, akkor viszont nálunk nem. 

Ezt egyébként azzal is bizonyították, hogy az idei selejtezőkörben Brazília mögött másodikként végeztek, mindössze egy ponttal lemaradva, és csak egy góllal kevesebbet szerezve, pedig országuk adottsága nem éppen futballozásra termett: egy erősebb lövés és a labda vagy beesik a Csendes-óceánba, vagy fönnakad az Andok egyik hegycsúcsán. Ettől függetlenül az inka és a Pinochet-diktatúra kultúráján felnőtt, többnyire spanyol hódítok leszármazottai ha világsztárokat nem is, de a gömböt tisztességgel eltaláló labdarúgókat számosat adnak a világ labdarúgásának, akik közül a legismertebb, a selejtezők során is legeredményesebb játékosuk, bizonyos Humberto Suazo, Dél-Amerika Rooney-ja, aki ugyan a mexikói CF Monterrey csapatát labdarúgója, de per momentán a Real Zaragozánál van kölcsönben. A csapatot az argentín Marcelo Bielsa vezeti, aki a roppant szimpatikus "őrült" becenévre hallgat, amire reméljük majd bőven rászolgál a vb alatt is, pl. leharapja a helyzetet kihagyó csatára fejét, vagy valami. 

Chile egyébként a legeredményesebben eddig a hatvenkettes vébén szerepelt, amikor a "terítéken az ellenfél" stratégiáját folytatták, no nem pápua módra megették az ellenfél kapusát, hanem pl a Svájc elleni meccsük előtt sajtot, az olaszok elleni derbi előtt pedig spagettit ettek. Ez utóbbi jó kis meccs lett, minden idők legbrutálisabb találkozójaként tartják számon, ezt Honduras ellen is megpróbálhatnák, tuti hogy hamar tökön lennének szúrva. Még jegyezzük meg a történelmi hűség kedvéért, meg a nyugati téri Kálmán bát igazolandó, hogy ezt követően az oroszok ellen vodkával készültek és nyertek, a brazilok elleni meccs előtt pedig kávét szürcsöltek és kikaptak. Honduras ellen pedig nyugodtan készülhetnek banánnal, föl lesz dugva a seggükbe. 

a képen egyébként Pamela Diaz, chilei modell, a korábbi chilei labdarúgó sztár, Manuel Neira felesége látható. 

4 komment

Címkék: chile csoport csapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://loscatrachos.blog.hu/api/trackback/id/tr551976428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cliffbarnes 2010.05.06. 11:07:00

most tévedtem először erre a blogodra, miért pont Honduras? :)

cliffbarnes 2010.05.06. 11:14:02

ja, megvan, bocs a hülye kérdés miatt:D

Izombuilder.com · http://www.izombuilder.com/ 2010.05.06. 11:25:16

Jó bűr! Sunáznám! A cikk is jó... Torgyán rulz!

Pumpui 2010.05.07. 18:13:54

:-))) Király cikk!
süti beállítások módosítása