A Bicolor 2000 óta játszik a Joma felszerelésében. Jó éve volt ez a spanyol sportszergyártónak, megnyitották a kb. 10 focipályányi, fasza új központjukat Portillo de Toledóban, megszületett a kínai leányuk, és a hondurasi labdarúgó szövetség mellett a Sevillával és a Puerto Rico-i válogatottal is lepacsiztak. Dezső is ekkor vette meg első Joma csukáját a keddi focihoz.

A gyártó és a szövetség a vb-selejtezők negyedik köre előtt rukkolt ki egy új szereléssel, igaz a mez bemutatkozása nem volt túl szerencsés, Costa Rica kettőt vágott a csapatnak San Joséban. A világbajnokságon persze ismét újabb cuccban futnak ki, a mezelemzés előtt viszont feltétlenül nézzétek meg a gyártó werkfilmjét és a szponzorsógorok jókívánságait. Fotosopp.

 

A 2009/10-es szerkó egy az egyben újragondolt retró, a '82-es, a répának egyértelmű kontúrt adó forrónadrágos trendet idézi. A hazai, hagyományosan fehér mezen a hangsúlyos H (La H, így is hívják őket), a finoman hímzett csillagok, a vendégpólón a masszív kék-fehér csíkok, a harmadik jokerszettben pedig a válltól induló vékony fehér vonalak kifejezetten tetszettek.

 

Ezzel szemben az aktuális VB-kit mellmagasságban végigfutó gradiense a márkajelzést helyezi a középpontba, a két oldali nemzetiszín ékek és a sliccolás szerintem optikai tuning, ami inkább a szurkolóknak hivatott kockahasat csinálni. A gallérja viszont egyértelműen szebb, és csak remélni tudom, hogy nem felejtették el a tavalyihoz hasonlóan a játékosokat nyakon csapni a buzdító sorokkal:

ELŐRE FIÚK! SZÍVVEL-LÉLEKKEL, HATÁROZOTT LELKESEDÉSSEL!  (ADELANTE SELECCIÓN, PONGAN GARRA Y CORAZÓN, ENTUSIASMO Y DECISIÓN - a gallér belső részén elhelyezett felirat, szabad fordítás tőlem)

A mai nacótrend már a hosszabb, bővebb kialakítást preferálja, de a lelkes és figyelmes női nézők még kiolvashatják a himnusz alatt a ¡ H ! H ¡ H ! H karaktersort, derékmagasságban.

A nekem kevésbé szemrevaló új cucc így néz ki:

Szerintetek melyik tetszetősebb? A latinosan csíkos kék, a H-val billogozott korábbi fehér, vagy az eurokonform kék, V-nyakkal?

Esetleg az 1982-es adidas?

 

(A videót a joma-sport.comról, a fotókat a footballfashion.orgról loptuk, ha vásárolnátok magatoknak mezt, többek között itt tehetitek meg.)

 

4 komment

Címkék: mez honduras

A bejegyzés trackback címe:

https://loscatrachos.blog.hu/api/trackback/id/tr521975658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi156 2010.05.05. 12:42:35

ráadásul az újról hiányzik a nagy H is :D

RolloJuve 2010.05.05. 18:59:57

@Szabi156: azér', hogy ne legyen olyan, mint a telekomreklám.

Szerintem a kék fehér hosszanti csíkos a király. Aha, 62 dodó, a vébéig venni kell egyet.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2010.05.05. 19:38:26

a fehér az jól néz ki. csak könnyű leenni.

RolloJuve 2010.06.04. 10:56:22

@izomtibor: Ha balfasz vagy bármit könnyű leenni :D
süti beállítások módosítása